Lignisul MSM
Lignisul MSM finns att köpa i två olika storlekar. En på 200 gram och en på 500 gram. Båda burkarna innehåller MSM-pulver som blandas i dryck eller salva. Du kan också göra din egen spray med MSM-pulver. En 200 gram burk räcker ca en och en halv till två månader (vid en tesked om dagen). En 500 gram burk räcker mer än fyra månader (vid en tesked om dagen). Vi kan erbjuda låga priser genom att vi handlar direkt av tillverkaren av råvaran MSM.

Kosttillskott
Lignisul MSM är ett kosttillskott som finns att köpa ute i hälsokostbutikerna. Skulle din butik inte ha produkten hemma kan de beställa hem 200 gram burken genom sin grossist Frejborg (art nr 5791), HKC Egenvård (art nr 506006) eller Pegamo (art nr MSM-200). 500 gram burken finns genom Frejborg (art nr 5792), HKC Egenvård (art nr 506014) eller Pegamo (art nr MSM-500). Lignisul MSM innehåller 100% ren MSM. Inga andra tillsatser.

Fråga efter Lignisul MSM i hälsokosthandeln!

MSM i pulverform. Olika fördelar
Här har du några fördelar med att köpa MSM i pulverform:

1. Tas oftast upp snabbare och mer komplett av kroppen jämfört med MSM i tablettform.
2. Lättare att dosera och ta. En till två teskedar i vatten är lättare att svälja än 7-10 tabletter.
3. Blanda MSM-pulver i salva och applicera lokalt.
4. Blanda MSM-pulver i vätska och använd som spray.
5. Borsta tänderna med MSM-pulver!
6. Lignisul MSM består av ren MSM.Tabletter har oftast tillsatser.
7. Billigare!

 

MSM - MetylSulfonylMetan

Läs en engelsk genomgång av MSM: MethylSulfonylMethane

Läs en uttömmande genomgång på engelska av vad MSM har för uppgift att fylla i våra kroppar:
Human Nutrition

Mineralbalansen
En av anledningarna till att så många människor blir sjuka nuförtiden, är att vi använder konstgödsel på våra åkrar. Konstgödsel återställer i princip bara kalium-, fosfor- och kvävebalansen. Alla andra livsviktiga mineraler utarmas och försvinner sakta men säkert från kretsloppet – med diverse brister hos oss människor som resultat. Förr i tiden när man använde sig av naturgödsel så gick alla mineraler runt i kretsloppet, och både människor och djur var friskare. MSM hjälper dig att återfå balansen.

Man kan dra en parallell till utfiskningen av våra världshav med vad som faktiskt hänt på de åkrar som odlar de grödor som vi är så beroende av. Åkrarna innehåller idag ca 90% mindre mineraler än vad de gjorde för bara 100 år sedan. Detta är en av de främsta orsakerna till att ohälsotalet är så pass stort som det är idag! En produkt som råder bot på denna obalans på växtnivå heter Ocean Solution och bygger på att de mineraler och spårämnen som inte växterna redan konsumerat, har via erosionens försorg letat sig ut i världshaven. Genom att utvinna dessa ämnen ur havsvatten och sedan sprida ut dem på åkrarna, så kan man få balans i odlingen igen. Läs mer på www.nutritor.se. Mineraler fungerar som en slags kemiska katalysatorer för mängder med processer i kroppen. Finns inte dessa katalysatorer så går många livsviktiga processer på sparlåga och olika sjukdomssymtom kan framträda. Våra kroppar är beroende av ett 70-tal olika mineraler för att kunna fungera optimalt. De mineraler som krävs i små mängder kallas för spårämnen och dagsintaget räknas i mikrogram.

Klicka här om du vill läsa en intressant artikel om mineraler och dess funktion: Hur mineraler fungerar

MSM hjälper kroppen att reparera sig på den cellulära nivån. Bristen hanteras genom att ge kroppen rätt material att reparera sig själv med. 50 miljoner celler per sekund byts kontinuerligt ut i människokroppen. Det är därför viktigt att kroppen hela tiden har det byggnadsmaterial som behövs för att kunna generera de nya cellerna.

Så här tar du MSM:
Effekten av MSM beror mycket på hur stora doser man tar och hur snabbt man kan komma upp i rätt dosering. Vissa människor tolererar snabbt stora doser medan andra kan bli lösa i magen redan vid något eller ett par gram. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du börjar med en kvarts tesked (det motsvarar 1 gram eller 1 kryddmått) om dagen, löst i ett glas vatten. Efter en vecka kan du sedan varje vecka öka dosen med en kvarts tesked till det att du nått optimal dos, som brukar vara en halv till en tesked om dagen (2-4 gram). Man kan dela upp det på ett par gånger om dagen om man vill. Vill du ha snabbare resultat kan du öka dosen snabbare. Se dock inte en tesked som någon absolut övre gräns, det finns många som får bäst effekt av MSM vid betydligt högre doser. Det finns utrymme för att experimentera själv. Många kan i början behöva 2-4 teskedar om dagen för att få full hjälp. Skulle du finna att du inte märker någon större skillnad när du tar MSM, så prova att öka dosen tills det att du får effekt. Bibehåll denna dos under någon vecka och gå sedan ner till ca en tesked och lägg dig på den doseringsnivån. Sträva alltid efter att hitta den lägstanivå av intag som ger dig hjälp. Det finns i litteraturen beskrivet människor som tagit uppemot 60-70 gram per dag (15-17 teskedar. Under läkares kontroll) för att få hjälp med att komma tillbaka efter allvarliga olyckor.

Skulle du bli lös i magen, är det bara att gå ner i dos till en nivå som din mage kan hantera. Om du har problem med att vänja din mage vid MSM, så kan du prova att ge kroppen små doser uppdelat på många tillfällen under dygnet. Fyll t ex en literflaska med vatten och addera till det den mängd MSM du vill ha i dig under dygnet. Skaka om och vänta tills pulvret har löst sig. Gå sen och drick några klunkar då och då av vattnet. Nu får du i dig viktigt MSM och din mage kommer troligtvis tolerera det bättre, eftersom det är så otroligt små mängder åt gången du får i dig. Om du har känslig mage så prova gärna att ta MSM i samband med någon måltid, då minskar risken för att du ska känna av magen efteråt.

MSM är ett av naturens mest ogiftiga ämnen. Man har i tester på djur konstaterat att det är lika ogiftigt som vatten. En person som väger 70 kilo, måste komma upp i doser om ca ett och ett halvt kilo om dagen för att börja nå taket av vad kroppen klarar av att hantera. MSM är i likhet med C-vitamin vattenlösligt. Det betyder att kroppen reglerar själv utsöndringen av det den inte själv klarar av att använda.

MSM har en lite besk smak. Vissa tycker det smakar illa, medan andra tycker det smakar nästan ingenting alls. Ju mer vatten eller juice du blandar ut MSM i, desto mindre känner du av smaken. Blandar du MSM i grapefruktjuice så maskeras smaken helt av grapefruktsmaken. Du kan även blanda MSM i mat.

Eventuella avgiftningseffekter
Skulle du råka må lite dåligt första tiden du tar MSM, så kan det bero på den avgiftningseffekt som MSM har förmågan att starta. Kroppen börjar göra sig av med upplagrade gifter och det är när de gifterna ska lämna kroppen som man kan må lite konstigt. Skulle du råka ut för det, så rekommenderar vi att du minskar doseringen till hälften, dricker mycket vatten och håller ut! Det kan ta allt från några dagar till någon vecka innan avgiftningseffekten avtar. Se det hela som något positivt – i den bemärkelsen att kroppen behöver göra en storstädning bland gifterna först. Tro bara inte att det är något negativt som håller på att hända med dig. Speciellt människor som under längre perioder använt olika mediciner, eller varit utsatta för mycket miljögifter, kan drabbas av en kännbar avgiftningseffekt. Effekten kommer sig av att kroppen försöker göra sig av med upplagrade gifter snabbare än lever och njurar hinner med. Trappa därför upp doseringen av MSM långsammare än vad du skulle gjort i vanliga fall. Ta det väldigt lugnt i början. Ta kanske en dos motsvarande ett halvt gram (ett halvt kryddmått) eller ännu mindre tills det att du börjar må bättre. Gå sen sakta men säkert upp i dosering när du känner att du klarar av det!

MSM i spray
Man kan göra sin egen MSM-spray genom att ta en del MSM-pulver och blanda det med sex delar vatten. Det kan sen användas för att lösa upp nästäppa, minska snarkande, droppa i ögonen samt spraya på olika kroppsdelar.

MSM och snarkning
En studie vid Oregon Health Sciences University visade att MSM i en 16% lösning i vatten gav en signifikant reducering av snarkandet hos hela 80% av de 35 personer som deltog i studien. Man sprayar lösningen i näsan och svalget strax innan sänggåendet. Här finns lite mer detaljer runt det hela:

Research at Oregon Health Sciences University on 35 subjects suffering from chronic snoring has shown that MSM as a 16% water solution administered to each nostril 15 minutes before sleep provided significant reduction in 80% of the subjects after one to four days of use. As a control, in eight of the patients showing relief with MSM, saline solution was substituted for MSM without their knowledge. Seven of eight patients resumed loud snoring. The change occurred within 24 hours of the substitution. After the MSM treatment was restored these eight again showed a significant reduction of snoring. After 90 days of treatment none of the subjects reported any toxic reactions.

MSM tillsammans med mediciner
Vad man vet så påverkar MSM inte någon annan medicinering (det finns inga registrerade kontraindikationer). Dock kan MSM påverka blodets koaguleringsförmåga lite grand, ungefär som Magnecyl, magnesium, Vitamin E, ingefära, Ginkgo Biloba, vitlök och Omega-3 fettsyror gör. MSM förekommer naturligt i kött, grönsaker, fisk, fågel, ägg och mejeriprodukter, men har tyvärr den egenskapen att det snabbt förstörs vid upphettning eller torkning. Vanlig komjölk innehåller faktiskt ända upp till 6 mg per liter, men eftersom vi pastöriserar alla mejeriprodukter – och att den MSM som förekommer i kosten inte tål upphettning, så förstörs mycket MSM i processen. Raffinerad MSM i pulverform är dock inte värmekänslig. MSM-pulver tål faktiskt att hettas upp till kokpunkten utan att förstöras.

Det är många näringsämnen som påverkas negativt av upphettning. Det livsviktiga vitaminet folsyra är ett exempel. Vid upphettning av grönsaker förstörs så mycket som 98% av folsyran.

Fotnot: Detta är bara information om MSM i allmänhet. Alla referenser till “MSM” gäller ämnet generellt och bygger på de samlade erfarenheter som användare världen över har av ämnet. Det har skrivits många böcker om MSM också, tyvärr inget på svenska, än.

Då produkten MSM ej kan patenteras, så kan man följaktligen inte göra de stora investeringar i form av de utförliga medicinska dubbelblindtester som krävs för att kunna påstå att produkten har någon som helst verkan. Detta är det stora dilemma som de enkla, bra lösningarna ofta ställs inför. Det är därför som världen är full av patenterade läkemedel i form av onaturliga molekyler som ofta bara skapar obalans i kroppen. Läkemedelsbolagen har i vanlig ordning avstått från att utveckla läkemedel som bygger på MSM, eftersom man inte får den ensamrätt på marknaden som man är van vid med de patenterbara läkemedlen.

Kom ihåg att många sjukdomssymptom beror på en brist som bör rättas till genom att man ger kroppen det ämne som det råder brist på, inte genom att inta främmande molekyler i form av olika läkemedel som ofta skapar den ena biverkningen efter den andra. Ge kroppen det den saknar, så har den förmågan att reparera sig själv!


Läsa mer...
Leta via en bra sökmotor typ google på http://www.google.com - skriv in "MSM" eller MethylSulfonylMethane på engelska, respektive MetylSulfonylMetan på svenska, så hittar du mycket intressant att läsa!

Det finns en del bra böcker skrivna också. Titta på http://www.bokus.se och beställ hem! Boken "The Miracle of MSM", den kan verkligen rekommenderas!

Du kan beställa boken på Bokus.se genom att klicka på följande länk

Klicka här så kan du läsa några sidor ur boken!

Andra bra och informativa böcker är tex

"The MSM Miracle"

Finns på Bokus.se. Ett bra sammanfattande häfte om 48 sidor av Earl Mindell. Ger en bra överblick av MSM.

"The Power of MSM"

En mer omfattande beskrivning av MSM på 130 sidor av samma författare som häftet "The MSM Miracle". Köper du denna bok behöver du inte köpa häftet, då det bygger i princip på samma bitar.